Er zijn vele deelplatformen beschikbaar, hieronder tref je enkele bruikbare platformen aan met voorbeelden en uitleg.

 • Peerby

  Op de site van Peerby kan je mensen uit je buurt om hulp vragen en gereedschappen van elkaar lenen. Je kunt je gratis aanmelden en ook het lenen is gratis. Al staat het vrij om iets te geven aan diegene van wie je het hebt geleend.
  Bij Peerby kan je terecht voor gereedschappen zoals: elektrische heggenschaar, boormachine, schroevendraaiers, cementmolen, keukenmachine en andere spullen. Mocht er iets kapot gaan moet de uitlener dit meteen melden aan Peerby. Zij kijken dan wat ze voor je kunnen doen en komen met een oplossing.

  Hieronder staat een video met de uileg hoe Peerby werkt.

 • Bucketline

  Naar schatting 50 tot 65% van de Nederlandse bevolking is bereid om informele zorg te bieden aan een bekende, terwijl er anderzijds 450.000 mantelzorgers zijn die zich zwaar belast of zelfs overbelast voelen. Bucket Line verdeelt in tijdelijke noodsituaties mantelzorg binnen vertrouwde netwerken, zoals buurt, familie, vrienden, collega’s. Daarbij ondersteunt Bucket Line bij de coördinatie van de mantelzorg.

  De naam Bucket Line is ontleend aan een oud gebruik. Eeuwen geleden had ieder huishouden een blusemmer. Zodra er brand uitbrak, formeerde zich een rij van bron naar brand en werden emmers water doorgegeven. Zo droeg iedereen zijn steentje bij aan het blussen van de brand. Die rij: dat is de Bucket Line.

 • We Helpen

  WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp. U kunt met wehelpen.nl hulp vragen en aanbieden, maar ook hulp organiseren – voor uzelf of een ander – binnen een hulpnetwerk van familie en vrienden.

  WeHelpen maakt hulp zoeken, bieden en organiseren eenvoudig

  Via WeHelpen organiseert u zelf hulp én biedt u anderen uw hulp aan. Meedoen is gratis en voor iedereen. Hulp vragen en aanbieden kan tussen iedereen die lid is van wehelpen.nl of alleen via bekenden in een eigen hulpnetwerk of een groep.

 • Facebook groep Berg en Deel

  Een groep voor inwoners van Berg en Dal met een facebook account.

  Heb je iets nodig of juist over. Dit is de plek om het delen.
  Ook al heb je geen facebook account dan kun je toch hier bekijken wat er zoal geschreven wordt.

 • Snappcar

  Bij SnappCar kun je jouw auto verhuren, of een auto van iemand anders huren. Gewoon onderling, zonder (ver-)huurbedrijf. Je auto verhuren? Maak een profiel aan; dat is heel simpel. Hierin geef je aan wanneer jouw auto beschikbaar is en wat je per dag aan de auto wilt verdienen. Omdat je zelf de autoverhuur regelt, blijf je altijd baas over je eigen auto: jij bepaalt  wie er in jouw auto mag rijden, niet SnappCar. Je kunt een huurverzoek altijd weigeren. Auto huren? Voer je postcode of plaats in, dan zie  je meteen het aanbod bij jou in de buurt. Kies je ideale auto, maak een profiel aan en stuur een huurverzoek aan de eigenaar. Als de verhuurder jouw huurverzoek accepteert, krijgen jullie beiden de huurovereenkomst per mail toegestuurd en kan de huur beginnen. Het gebruik van SnappCar is gratis, en inschrijven is zo gedaan! Wil je meer weten? Dan kan dit stappenplan je misschien helpen.

  Hoe werkt Snappcar?

 • Thuisafgehaald

  illustratie_kokJe kent het vast wel je hebt gekookt maar weer is teveel voor je alleen. Je kunt het eten weggooien of invriezen om het op een andere tijdstip op te eten. Voor het milieu is het beter om het eten niet weg te gooien. Hier hebben ze bij Thuisafgehaald iets op verzonnen. Het eten wat je over heb kan je verkopen aan bewoners uit je buurt. Mocht je een hobbykok zijn dan kan je hier ook terecht en je maaltijden maken en verkopen via de site. Je biedt de maaltijd aan op de site waar je koper het kan kopen. Diegene kan het bij jouw afhalen in een zelf meegenomen bakje om zo het milieu te besparen. Mensen kunnen een beoordeling achterlaten op de site wat ze van het eten vonden om zo mensen te informeren over de thuiskok. Is het verstandig om hier te eten te koken. Het is ideaal voor studenten die ook eens iets anders willen en gezond willen eten. Het is niet duur en je kan zelf kiezen wat je wilt en wanneer.