7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #521

  Suzanne
  Bijdrager

  Hallo Berg-en Deelers,

  Wie van jullie heeft interesse in een VOKO in Berg en Dal? Voor degene die het begrip niet kennen: een VOKO is een voedselcooperatie waar je goedkoop biologisch voedsel kan kopen. Een VOKO koopt direct in bij de groothandel en heeft geen winstoogmerk, daardoor zijn de prijzen tot 30% lager dan in de (bio)winkel voor precies dezelfde producten. Dus ideaal als je graag voordelig biologisch wil eten. Je wordt voor een klein bedrag lid (waarschijnlijk 12,50 euro per jaar) en betaalt eenmalig een borg van 35 euro. De borg krijg je terug als je eruit stapt. Woonwerkgemeenschap Babylon (op de lokatie van de Vijverhof) is van plan om daar een VOKO-winkeltje op te zetten en wil inventariseren hoeveel interesse daarvoor is in Berg en Dal, en ook waar precies interesse in is. In lang houdbare ‘droge’ producten (denk aan rijst, meel, olie, koekjes, wasmiddel, chocolade, thee, etc, etc), of misschien ook in verse producten zoals groentepakketten etc?
  Laat graag weten of je hier interesse in hebt, wat mij betreft zou het een goede aanwinst zijn voor Berg en Dal!
  Hartelijke groet,
  Suzanne

  #522

  paulka
  Bijdrager

  Ik weet niet of ik / we mee ga(an) doen maar wil wel graag op de hoogte gehouden worden.
  We hebben veel ervaring met het opzetten en draaiende houden van een Voko en kunnen daarbij adviseren.
  Paul emmaln 13

  #523

  lieselotte2006
  Bijdrager

  Hoi
  wat een super initiatief, ik heb er zeker interesse in! Wij zijn lid van de VOKO in Nijmegen en ik had al vaker de gedachte hoe handig ik het zou vinden als er een VOKO dichterbij zou bestaan.
  Interesse bestaat sowieso in alle droge producten, wellicht ook in brood, groente, fruit en zuivel – ligt aan de openingstijden. Verder zou ik het ook fin vinden als er privé bestellingen gemaakt kunnen worden vanuit het gehele sortiment van de groothandel, dit kan bij de VOKO in Nijmegen namelijk.
  Houd ons op de hoogte!
  Groetjes, Deike

  #524

  Saskia
  Bijdrager

  Mooi initiatief! Wij hebben zelf een BeeBox (biologische groentenbox) en we kopen de houdbare voedingsmiddelen via Varuvo (bio groothandel) en de natuurwinkel. Maar als er een VOKO in de buurt zou zijn, zouden we daarmee graag meedoen of er een steentje aan bijdragen. We horen er graag meer over zodra jullie er meer over weten.
  Saskia Schepers

  #525

  navona
  Bijdrager

  Ik zou het toejuichen als er een VOKO-winkeltje in de buurt zou komen, ik zou er zeker gebruik van maken want het is voor mij op loopafstand.

  #526

  paulka
  Bijdrager

  Het bijzondere van een voko is dat het geen winkeltje is, maar dat van je verwacht wordt dat je zelf meedraait bij het openhouden van de verkoopruimte en/of het plaatsen van bestellingen, schoonmaken etc. Het vraagt dus wel een bepaalde betrokkenheid en tijdsinvestering.

  #530

  wilma
  Bijdrager

  Ik vind dit een goed initiatief, Heb interesse en wil eventueel mee doen, zowel in groentepakketten als droge producten.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.